Popis
Využití:
- pečivo – chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku pohankovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
- zahušťování – protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
- smažení – lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z pohankové mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky – mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Mouka je namleta z pohankových krup. Pohanka se k nám dostala v 15. století z Ruska a stala se součástí českých jídel především na Moravě. Neobsahuje lepek jako obiloviny, je tedy ideální variantou pro celiaky. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají známé tradiční palačinky – sladké crepes a slané galettes.
PRO-BIO, obchodní společnost s r. o. je první český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin. Značka BIOHARMONIE zahrnuje základní suroviny jako luštěniny, mouky, těstoviny nebo olej. Společnost se snaží vrátit do českých kuchyň zapomenuté tradiční plodiny jako je právě pohanka nebo jáhly a špalda. PRO-BIO provozuje vlastní moderní mlýn s ohledem na ekologické zemědělství.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Pohanka*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Návod k přípravě
Pohanková mouka je vhodná jako příměs do bílé pšeničné mouky na zvýraznění chuti. Její vyjmečné pojivé vlasnosti použijte při přípravě těst, knedlíků, noků, palačinek či omelet.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.