Ovesná kaše

Ovesná kaše

Jak jsme psali v předešlém článku. Teplá snídaně je základ. Abychom vám dokázali, že není tak složité připravit ráno teplou snídani, rozhodli jsme se dát vám postupně pár tipů na rychlé a výživné snídaně. Jako první jsme vybrali ovesnou kaši, protože je u nás doma velmi oblíbená. Většina z vás si její přípravu jistě už několikrát vyzkoušela. Není nijak složitá a hlavně je za 5 minut hotová. Což ocení především maminky, které mají ráno na spěch. Samozřejmě, že je jednodušší si koupit v supermarketu instantní kaši, kterou zalijete horkou vodou. Věřte ale, že pro své tělo uděláte lépe, když si připravíte svoji vlastní.

Recept

Co budeme potřebovat na 2 porce:

  • 1 hrnek (200 ml) ovesných vloček
  • 2 stejné hrnky vody/mandlového mléka/kokosového mléka
  • 1 hrstku mandlí
  • 1 hrstku kešu ořechů
  • 1 hrstku rozinek/datlí
  • 2 lžičky chia semínek
  • Dále dle chuti: ovoce (jablko, banán, maliny, borůvky), kokosové chipsy, lněné semínko, vlašské ořechy, čokoláda (min. 70%), skořice, kakao apod.

Postup

Do hrnce nasypeme vločky. Zalijeme vodou, mandlovým nebo kokosovým mlékem. Někdo používá klasické mléko, to u nás ale moc nefrčí. K tomu přidáme rozinky/datle, ořechy, chia, a za stálého míchání vaříme pomalu do zhoustnutí. Někdo si rád kaši osladí například datlovým sirupem. U nás se cukr moc nepoužívá. Sladkost kaši dodávají datle, rozinky, nebo ovoce (např. jablka), které vaříme společně s ostatními ingrediencemi. To čím si vaši kaši vylepšíte, je už na vás. U nás doma máme nejradši jablečnou se skořicí a ořechovou s kakaem.
Přejeme vám dobrou chuť!

4 thoughts on “Ovesná kaše

  1. Alena Holá says:

    Dnes jsem si ji konečně udělala. S rozinkami, kešu, skořicí a jablickem. Nakonec jsem přidala kapku javorového sirupu protože mám ráno ráda sladké snídaně. Děkuji za inspiraci a také za moc dobře bezlepkové vločky, malinké a jemně 🙂 a za skvělou cenu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *